Ke 9-12

20.10.2017Rippikoulun aloitusLue lisää »

Diakoniatyö

Kun elämä muuttuu vaikeaksi, on lupa pyytää apua. Yhdessä löytyy paremmin uusia avoimia teitä, yksin ongelmat vain pahenevat, kun asiat pyörivät samaa rataa. Seurakunnan diakoniatyöntekijä tahtoo kuunnella sinua ja huoliasi luottamuksellisesti ja häntä sitoo vaitiolovelvollisuus. Yhdessä etsimme keinoja, miten eteenpäin.

Diakoniatyö on ihmisen tukemista henkisessä, sosiaalisessa ja taloudellisessa vaikeuksissa. Myös hengellisistä kysymyksistä ja mietteistä voimme puhua. Elämään voi tulla sairautta, yksinäisyyttä, ihmissuhdeongelmia, taloudellisia vaikeuksia, työttömyyttä, päihdeongelmaa, tunnetta ettei kuulu mihinkään, masennusta, surua… On tärkeää hakeutua keskustelemaan omista asioista, kun niiden kanssa ei enää selviä omin neuvoin. Jos lähellä ei ole luotettavaa ihmistä, ei kannata pitkittää avun hakemista niiltä tahoilta, joiden tehtävänä ja virkana on auttaa ja kohdata ongelmatilanteita.

Diakoniatyö järjestää kerhoja, retkiä, leirejä erityistilanteisiin, käy pitämässä hartauksia, on mukana kriisityössä.

Seurakunnalla on oma kirppis-kyläkamari Sieviläisen talossa, siellä voi käydä ostoksilla ja juttelemassa kirppistä vapaaehtoisesti pyörittävien henkilöiden kanssa. Sinne voi viedä hyviä vaatteita ja tavaroita, varat käytetään diakonia-avustuksiin. Kyläkamari on kohtaamispaikka, jossa voi kuluttaa aikaa ja sinne voi mennä tapaamaan muita ihmisiä ilman kiirettä. Kirppis on auki ti-pe 10-14. Jos olet kiinnostunut tästä työstä, ota yhteyttä. Vapaaehtoisia tarvitsemme aina.

Diakoniatyöntekijän vastaanottoajat:

Diakoniatyöntekijälle on hyvä varata aika, jottei satu yhtä aikaa toisen toimistoon tulleen kanssa. Myös sen takia ajanvaraus on tarpeen, kun diakonissalla on muita menoja kuin toimistossa päivystäminen. Varaamalla ajan varmistan diakonissa läsnäolon. Puh nro on 040-5638418, voit soittaa tai jättää tekstiviestin. Voit ottaa myös yhteyttä sähköpostitse kaarina.torvi(at)evl.fi

Kun tarvitset apua- ota rohkeasti yhteyttä! Kaarina Torvi, Sievin seurakunnan diakonissa