Yhteystiedot

Sievin seurakunta
Kirkkotie 7
85410 Sievi
puh. 044 7001310

sievi.seurakunta(at)evl.fi

Kirkkoherranvirasto on toistaiseksi suljettu. Tavoitat meidät aukioloaikoina numerosta 044 700 1310
ma 9-14
ti 13-16.30
Ke 9-12

Lapsityö

Päiväkerhot

Minä olen lapsi soma

Taivaan Isän ikioma.

Jumalan suuressa perheessä

turvassa olen ja tärkeä.

Elämä on Jumalan lahja, jonka vaaliminen on meidän kaikkien tehtävä. Lapsi elää elämäänsä ja uskoaan hänelle ominaisella tavalla liikkuen, leikkien, tutkien ja iloiten.

Päiväkerho on...

... hiljaisuutta. Kynttilän syttyessä hiljennytään hetkeksi yhdessä. Lapsi saa kuulla Raamatun kertomuksia ja tutustua kirkkovuoden juhliin. Lastenohjaaja kuulee lapsen kysymykset ja ihmettelyt. Päiväkerhossa lasten ihmettely ja pyhyyden kokeminen yhdessä tukevat perheen kristillistä kasvatusta.

... toimintaa. Päiväkerho on seurakunnan varhaiskasvatusta 4-5-vuotiaille. Sen tavoitteena on edistää kokonaisvaltaisesti lapsen kasvua ja kehitystä. Päiväkerhossa lapsi saa leikkiä, laulaa, liikkua ja askarrella. Evästuokio, jossa syödään omat pienet eväät, on tärkeä osa kerhoa.

... kavereita. Päiväkerho on turvallinen paikka lapselle kasvaa toisten lasten seurassa. Ryhmässä syntyvät ystävyyssuhteet ovat lapselle tärkeitä. Ryhmässä lapsi saa kokea osallisuutta ja iloa. Hän oppii toimimaan toisten kanssa jakaen ja toisia huomioiden.

... yhteistyötä. Kasvatuskumppanuus on lastenohjaajan ja vanhemman välistä luottamusta ja kunnioitusta. Kerhon ovet ovat auki vanhemmille keskusteluja varten. Lastenohjaajat kertovat mielellään kerhon toiminnasta ja arjesta vanhemmille.

Toimintakausi kestää syyskuulta toukokuulle. Ilmoittautuminen syksyllä alkavaan kauteen on keväisin. Kerhoista peritään materiaalimaksu (koko toimintakausi 20 €, sisarus 10 €).

 

Pikkukirkko

Joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 10 kutsumme teitä pikkukirkkoon.

Pikkukirkko on alle kouluikäisten lasten oma kirkkohetki. Vajaan puolen tunnin mittaisessa hiljentymishetkessä nautitaan Jumalan läsnäolosta, ihmetellään omaa kotikirkkoa, rukoillaan ja lauletaan.

 

Perhekerhot

Taivaan Isä rakastaa

pikkuista ja isompaa.

Eipä huolta kellään,

olla köllötellään.

 

Perhekerho kokoontuu keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10 – 12 Väentuvalla.

Perhekerhot ovat kristillisiä hengähdyspaikkoja kotona oleville vanhemmille ja lapsille, isovanhemmille ja lastenlapsille sekä muille lapsia kotona hoitaville

Kerhossa saavat olla Jumalan kämmenellä kaikenikäiset sekä toivomme sen tarjoavan virvoitusta ja voimia arkeen. Kerho koostuu ohjelmasta sekä lapsille että aikuisille: hartaushetki, laulu-, leikki- ja toimintatuokio sekä yhteinen kahvittelu.

Kerhosta vastaavat lastenohjaajat mutta lisäksi kerhossa on hieno mahdollisuus tavata suurin osa seurakuntamme työntekijöistä.

Perhekerho on avointa ja maksutonta toimintaa, johon voit osallistua etukäteen ilmoittautumatta.

Perhekerhossa on mahdollisuus tukea Suomen Lähetysseuran kummilapsitoimintaa vapaaehtoisella kahvimaksulla.

Perhekerholaisia kutsutaan myös joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 10 pikkukirkkoon