Ke 9-12

20.10.2017Rippikoulun aloitusLue lisää »

kirkko2.jpgJumalanpalvelus ja muut pyhät toimitukset

Pääjumalanpalvelukset pidetään sunnuntaisin klo 10.00 kirkossa. Erityisesti pääsiäisenä ja jouluna jumalanpalveluksia pidetään myös vanhan kirkon kappelissa, joka sijaitsee n. 10 km päässä keskustasta.

Kirkkovuoden ajankohtien lisäksi pidetään runsaasti myös erityisjumalanpalveluksia kuten perhe-, veteraani-, koululais- ja lastenjumalanpalveluksia. Seurakuntalaiset voivat yhdessä seurakunnan työntekijöiden kanssa osallistua jumalanpalvelusten suunnitteluun, niin halutessaan. Näin tapahtuu varsinkin erityisjumalanpalvelusten osalta. Seuratoiminta on vilkasta ja herätysliikkeiden juuret ovat syvällä Sieviläisessä elämänmuodossa. "Käsi aurassa ja sydän taivaassa" Lutherin luonnehdintana, sopii mainiosti sieviläisiin. Herännäisyys ja Lestadiolaisuus (etenkin Vanhoillislestadiolaisuus) sekä Evankelisuus ovat näkyvästi esillä.

alttari_edesta.jpgKaste, avioliittoon vihkiminen ja hautaukset ovat seurakunnan pyhiä ja seurakuntalaisia palvelevia toimituksia. Näissä toimituksissa voi parhaiten myötäelää seurakuntalaisten iloissa ja suruissa. Kyseisen toimituksen tullessa ajankohtaiseksi, kannattaa sopia hyvissä ajoin papiston kanssa tulevasta toimituksesta.

kynttila.jpg