Ke 9-12

20.10.2017Rippikoulun aloitusLue lisää »

Lähetystyö

Lähetystyö on evankeliumin ilosanoman kertomista. Voidaan siis ajatella, että kaikkialla missä puhutaan Jeesuksesta, tehdään lähetystyötä eli se on seurakunnan perustehtävä.

Työn perustana on Jeesuksen käsky:

"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." Matt. 28: 18–20.

Kastettuina kristittyinä me kaikki olemme saaneet kutsun tähän yhteiseen tehtävään.

Työtä tehdään lähellä ja kaukana sanoin ja teoin. Jumalan rakkaudesta kertominen toimii siis myös avustustyön, kehitysyhteistyön ja rauhantyön kautta.

Jokaista meitä siis tarvitaan, omine tietoinemme ja taitoinemme. Oman seurakunnan lähetystyön kautta voit auttaa kaukaista lähimmäistäsi.

Miksi lähetys?

• Jumala rakastaa – rakkaus laittaa liikkeelle auttamaan muita

• Raamattu – Jeesuksen antama lähetyskäsky

• Rukous – on seurakunnan ja kristityn tehtävä, lähettien ja lähetyskohteiden puolesta

• Raha – evankeliumi on ilmaista, kauas vieminen maksaa. ”Pienten purojen” ihme!

Nimikkolähettimme:

Kaikki nimikkolähettimme työskentelevät maailmalla Suomen Lähetysseuran kautta

Katri ja Pekka Härkönen Tansaniassa

Kirsi Salo Tansaniassa

Kirsin kuulumisia voit seurata hänen blogistaan

Rovastikuntamme (Kalajoen) lasten ja nuorten yhteinen nimikkoperhe Pia ja Mikko Pyhtilä Tansaniassa

Muu työ maailmalla, johon osallistumme:

* Ystävyysseurakuntamme Petroskoin seurakunnan toiminnan tukeminen yhdessä Kalajoen rovastikunnan muiden seurakuntien kanssa.

* Piplia -seuran Raamatunkäännöstyön tukeminen

* Ulkolähetystyön tukeminen SLEYn kautta

* Naisten ja tyttöjen oikeuksia erityisesti maasai- heimon keskuudessa edistävä työ Morogoron hiippakunnassa Tansaniassa.

Ohessa linkki Kirkko- ja Kaupunki – lehden juttuun Morogoron hankkeesta:

* Intiassa tehtävä radiotyö, Medialähetys Sanansaattajat

Toimintamuotojamme tällä hetkellä:

- juhannusheran myynti juhannusviikolla

- kesäkahvilatoiminta torstai-iltaisin ja sunnuntaipäivisin juhannuksesta elokuun loppuun

- lähetyslounas syksyllä

- adventtimyyjäiset

- Kauneimmat joululaulut - tilaisuus kotikirkossa (järjestetään yhdessä Suomen Lähetysseuran kanssa)

Kaikkeen tähän toimintaan ja uuden ideointiin olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Lähetyssihteerinä toimii Piia Kallio p. 044 - 7325 309