Ke 9-12

31.8.2018Seurakuntavaalit 2018Lue lisää »

Lähetystyö

Lähetystyö on evankeliumin ilosanoman kertomista. Voidaan siis ajatella, että kaikkialla missä puhutaan Jeesuksesta, tehdään lähetystyötä eli se on seurakunnan perustehtävä.

Työn perustana on Jeesuksen käsky:

"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." Matt. 28: 18–20.

Kastettuina kristittyinä me kaikki olemme saaneet kutsun tähän yhteiseen tehtävään.

Työtä tehdään lähellä ja kaukana sanoin ja teoin. Jumalan rakkaudesta kertominen toimii siis myös avustustyön, kehitysyhteistyön ja rauhantyön kautta.

Jokaista meitä siis tarvitaan, omine tietoinemme ja taitoinemme. Oman seurakunnan lähetystyön kautta voit auttaa kaukaista lähimmäistäsi.

Miksi lähetys?

• Jumala rakastaa – rakkaus laittaa liikkeelle auttamaan muita

• Raamattu – Jeesuksen antama lähetyskäsky

• Rukous – on seurakunnan ja kristityn tehtävä, lähettien ja lähetyskohteiden puolesta

• Raha – evankeliumi on ilmaista, kauas vieminen maksaa. ”Pienten purojen” ihme!

Nimikkolähettimme:

Kaikki nimikkolähettimme työskentelevät maailmalla Suomen Lähetysseuran kautta

Katri ja Pekka Härkönen Tansaniassa

Rovastikuntamme (Kalajoen) lasten ja nuorten yhteinen nimikkoperhe Pia ja Mikko Pyhtilä Tansaniassa

Muu työ maailmalla, johon osallistumme:

* Ystävyysseurakuntamme Petroskoin seurakunnan toiminnan tukeminen yhdessä Kalajoen rovastikunnan muiden seurakuntien kanssa.

* Raamatunkäännöstyö Namibiassa, kielinä kwanjama ja ndonga. Työtä teemme Pipliaseuran kanssa.

- Tammikuussa 2017 aloitti seitsenhenkinen raamatunkäännöstyöryhmä.                               Tavoitteena on tehdä uudet raamatunkäännökset 15 - 35 -vuotiaalle                                   lukijakunnalle. Käännöstyö kestää noin 10 vuotta ja olemme siinä mukana koko                   ajan.

* Myanmarissa kirkon työntekijöiden kouluttaminen SLEYn kautta

* Intiassa tehtävä mediatyö, Medialähetys Sanansaattajat

Toimintaa tällä hetkellä, johon voit osallistua mukaan:

- juhannusheran myynti juhannusviikolla

- kesäkahvilatoiminta torstai-iltaisin ja sunnuntaipäivisin juhannuksesta elokuun loppuun

- yhteislauluillat heinäkuussa kesäkahvilalla

- lähetyslounas syksyllä

- Kauneimmat joululaulut - tilaisuus kotikirkossa (järjestetään yhdessä Suomen Lähetysseuran kanssa)

- "Kauneimmat joululaulut vielä kerran" loppiaisena (järjestetään yhdessä Suomen Lähetysseuran kanssa)

Kaikkeen tähän toimintaan ja uuden ideointiin olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Lähetyssihteerinä toimii Piia Kallio p. 044 - 7325 309