Ke 9-12

20.10.2017Rippikoulun aloitusLue lisää »

kirkko_sisalta.jpgSeurakunta

Sievin seurakunta kuuluu Oulun hiippakuntaan ja sijaitsee Oulun läänin etelärajalla Kalajokilaaksossa.

Sievin seurakunta on kuulunut 1320-luvulla perustettuun Saloisten seurakuntaan ja tähän suurseurakuntaan kuuluivat alueet Kalajokilaaksosta Kainuuseen ja pohjoisessa aina Oulun tienoille saakka. 1520-luvulla erotettiin Kalajoki itsenäiseksi seurakunnaksi ja siihen kuului myös Evijärven kylä, nykyinen Sievi. Vuonna 1650 piispa Isak Rothovius antoi silloisen Evijärven kylän asukkaille luvan oman kirkon rakentamiseen ja kirkko rakennettiinkin nykyiselle Vanhankirkon kylälle 1654.

Sievin seurakunta erotettiin omaksi kirkkoherrakunnaksi v.1862 ja samanaikaisesti rakennettiin seurakunnan neljäs, nykyisinkin käytössä oleva kirkko. Kirkon vieressä on seurakuntakoti ja Louetjärven rannalla leirikeskus. Entisten kirkkojen paikalla Vanhakirkon kylällä on 1956 rakennettu kappeli.

Sievin seurakuntaelämään ovat vaikuttaneet ja vaikuttavat yhä kaksi vanhaa herätysliikettä; herännäisyys ja lestadiolaisuus. Näiden lisäksi evankelisuudella on säännöllistä toimintaa Sievissä.

lukupulpetti.jpg