Ke 9-12

20.10.2017Rippikoulun aloitusLue lisää »

Valtuusto

Seurakunnan jäsenellä on oikeus vaikuttaa seurakunnan toimintaan kirkollisvaalien yhteydessä, joko pelkästään äänestämällä tai asettumalla ehdokkaaksi kirkkovaltuuston vaaleissa. Seurakunnan jäsenellä on oikeus vaikuttaa seurakunnassa tehtäviin päätöksiin ottamalla yhteyttä kirkkoneuvoston tai kirkkovaltuuston jäseniin. Kirkkovaltuusto on seurakunnan ylin päättävä elin. Sievin seurakunnan kirkkovaltuustossa on 19 jäsentä. Valtuusto valitaan joka neljäs vuosi seurakuntavaaleissa. Näissä vaaleissa ovat äänioikeutettuja ja vaalikelpoisia kaikki 16-vuotta täyttäneet konfirmoidut seurakunnan jäsenet.

Sievin seurakunnassa kirkkovaltuusto kokoontuu keskimäärin neljä kertaa vuodessa. Valtuusto päättää mm. kirkollisveroprosentista, uusista viroista, toiminta- ja taloussuunnitelmasta. Kirkkovaltuusto käsittelee myös tilinpäätöksen.

Sievin seurakunnan kirkkovaltuuston jäsenet v. 2015-2019

Hanna Järvi, kirkkovaltuuston puheenjohtaja