Sievin seurakunnan uutiset ja tiedotteet

Seurakunnan toiminta jatkuu - voimassa olevat rajoitukset

4.12.2020 16.37

Koronavirustilanne aiheuttaa rajoituksia, joita kevennetään kevään kuluessa

Seurakunnan toiminta korona-aikana 10.5.—23.5.2021 (päivitetty 9.5.)

Jumalanpalvelukset:

Jumalanpalveluksissa on käytössä sektorimalli. Tämä mahdollistaa sen, että seurakuntalaiset voivat rajoitetusti osallistua jumalanpalveluksiin.

• Kirkko on jaettu 3 osastoon: keskiristiin sekä molempiin sivuristeihin.
  • Kuhunkin sektoriin voi tulla 20 henkilöä.
  • Yhteensä jumalanpalveluksessa voi olla enintään 60 seurakuntalaista.
  • Kirkon etuosa on varattuna jumalanpalveluksen toteuttajille ja striimaukseen.
  • Penkeissä istutaan joka toisella penkkirivillä ja 2 metrin turvaväliä noudattaen.
  • Samaan perhekuntaan kuuluvat voivat istua vierekkäin.
  • Ehtoolliselle osallistutaan sektori kerrallaan papin ohjeistuksen mukaisesti.
  • Kirkossa noudatetaan yleisiä turvallisuusohjeita:
    • Kasvomaskin käytöstä on vahva suositus.
    • Sairaana tai flunssa oireisena ei voi osallistua kirkossa järjestettäviin tilaisuuksiin
    • Turvavälejä noudatetaan kirkkoon saapuessa, ehtoollisen vietossa sekä kirkosta poistuttaessa.
  • Toimittava pappi vastaa ohjeiden noudattamisesta ja antaa tarvittaessa lisäohjeita.

Jumalanpalveluksiin voi osallistua edelleen myös nettiradion ja Facebookin kautta.

Kirkolliset toimitukset - hautaan siunaamiset, kasteet ja vihkimiset

- Toimitukset pidetään osallistujamäärän osalta edelleen pienimutoisina niin, että lähimmät henkilöt voivat kuitenkin osallistua toimitukseen. Lähtökohtana on 20 henkilön kokoontumisrajoitus. Toimituksissa on kuitenkin mahdollista käyttää pastoraalista harkintaa seuraavasti:

• Kirkossa pidettävissä hautaan siunaamisissa voidaan osallistujamäärän osalta noudattaa sektorimallia, niin kuin jumalanpalvelusten osalta on ohjeistettu. Muistotilaisuuksien osalta noudatamme ohjetta, jonka mukaan yleisötilaisuuden osallistujamäärä voi olla korkeintaan kaksikymmentä (20) henkilöä.
  • Kasteiden järjestämisessä suositellaan kirkkoa, jossa osallistujamäärä voi olla isompi kuin kotona. Kotikasteita voidaan järjestää myös perheen omassa kodissa. Kotona järjestettävässä kasteessa voi olla läsnä perheen lisäksi ainoastaan kummit.
  • Kirkossa pidettäviin vihkimisiin voidaan soveltaa sektorimallia.

Muuta
- Seurakunnan toimintaa jatkuu ja seurakuntalaisten läsnäoloa mahdollistetaan hallitusti. Kirkollisista ilmoituksista ja nettisivuilta löytyy käynnissä olevat ja tulevat tapahtumat. Myös seurakunnan työntekijät ovat normaalisti tavoitettavissa puhelimitse.
-Järjestämme ja ideoimme hartauksia ja sisältöä nettiin. Kannattaa seurata tämän sivuston lisäksi seurakunnan Facebook-sivua ja Instagramia.
-Kirkkoherranvirasto on avoinna normaalisti.

Nämä ohjeet ovat voimassa 23.5.2021 asti ja jatkosta tiedotetaan myöhemmin.

Lisätietoja antaa vt. kirkkoherra Olli Luhtasela (olli.luhtasela@evl.fi, 050 3427636)