Uutislistaukseen

Sievin seurakunnan koronaohjeet 7.12.2021 alkaen (päivitetty 6.12.)

25.11.2021 12.03

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt yli kahdenkymmenen (20) henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ajalla 3.12.2021-31.12.2021. Tämä vaikuttaa seurakunnan toimintaan seuraavasti: 

Kirkossa pidettävät jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset 

Kirkossa järjestettävissä jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa (kaste, vihkiminen ja hautaan siunaaminen) kirkkoon voi kokoontua 200 henkilöä. Tilaisuuksissa noudatetaan turvavälejä, kiinnitetään huomiota hygieniaan ja suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä. 

Seurakuntakodilla pidettävät tilaisuudet 

Seurakuntakodilla turvaetäisyyksien perusteella enimmäisosallistujamäärä on 40. Seurakuntakodin rajoitus koskee myös muistotilaisuuksia tai muita toimitusten jälkeisiä juhlia, jotta niissä voidaan tarvittavat etäisyydet säilyttää. Yksityistilaisuudet suositellaan pitämään mahdollisimman pienimuotoisesti perhepiirin kesken. 

Väentupa

Väentuvalla järjestettävissä tilaisuuksissa kokoontumisrajoitus on kymmenen henkilöä.  

Kauneimmat joululaulut - koronapassi

Kauneimmissa joululauluissa Sievin seurakunta ottaa käyttöön koronapassin vaihtoehtona koronarajoituksille (20 henkilöä). Koronapassi vaaditaan yli 16-vuotiailta. Seurakunta huolehtii koronapassien tarkastuksesta kirkon sisäänkäynneillä. Ilman voimassa olevaa koronapassia tilaisuuteen ei voi osallistua.

Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka saa Omakannasta tai tarvittaessa paperisena versiona terveydenhuollosta. Ohjeet koronapassin saamiseksi: https://www.kanta.fi/koronatodistus

Yksin asuvien jouluruokailu - koronapassi 

Seurakuntakodilla to 9.12. järjestettävässä yksin asuvien jouluruokailussa on käytössä koronapassi. Ilman koronapassia tilaisuuteen ei voi osallistua.

Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka saa Omakannasta tai tarvittaessa paperisena versiona terveydenhuollosta. Ohjeet koronapassin saamiseksi: https://www.kanta.fi/koronatodistus

Muuta

Huom. koronapassi ei ole käytössä jumalanpalvelusten eikä kirkollisten toimitusten yhteydessä tai muussa uskonnonharjoittamisen piiriin kuuluvassa toiminnassa. Niistä tilaisuuksista, joissa koronapassi on käytössä, on ilmoitettu erikseen. 

Kaiken kaikkiaan seurakunnan toiminnassa kiinnitämme huomiota riittäviin turvaväleihin. Kasvomaskin käyttöä suositellaaan vahvasti. Muistathan, että sairaana tai flunssaoireisena ei voi osallistua seurakunnan tilaisuuksiin. Jumalanpalveluksiin ja kauneimpiin joululauluihin voit osallistua myös netin kautta osoitteesta www.sievinseurakunta.fi olevan linkin kautta.  

 

Adventin aikana odotamme Herran tulemista ja Vapahtajamme syntymäjuhlaa. Sitä kohti saamme käydä toinen toisistamme välittäen ja huolta pitäen. Siunattua adventin aikaa jokaiselle!

 

Vt. kirkkoherra Olli Luhtasela