Apua ja tukea

Huolien ja murheiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Seurakunnan perustehtävä on auttaa ja tukea vaikeuksien keskellä.

Voit keskustella Sievin seurakunnan työntekijöiden kanssa kaikista mahdollisista asioista. Työntekijät ovat vaitiolovelvollisia, joten voit puhua heidän kanssaan vaikeistakin asioista. Kun tarvitset kuuntelijaa, keskustelua tai apua ongelmiisi, ota rohkeasti yhteyttä. Kaikki palvelu on luottamuksellista.

Diakoniatyöntekijä tavattavissa

Diakoniatyöntekijän vastaanotolle voit varata ajan puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Näin saat ajan, joka sopii sinulle ja työntekijälle ilman kiirettä. Diakoniatoimisto sijaitsee Sievin pappilassa, käynti kirkkoherranviraston ovesta.

Älä jää yksin huolien kanssa. Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, sairaus, taloudelliset huolet tai mikä asia tahansa askarruttaa mieltäsi, voit kääntyä diakoniatyöntekijän puoleen. Diakoniatyön tehtävä on tukea ja auttaa sekä kulkea rinnalla elämän erilaisissa vaiheissa.

Diakonia järjestää erilaisia kerhoja ja ryhmiä ja vapaaehtoistoimintaa. Lisätietoa diakonian kerhoista ja vapaaehtoistoiminnasta löydät Varttuneen väen sivulta.

Pappi tavattavissa

Papin kanssa voit keskustella luottamuksellisesti kaikesta: elämästä ja kuolemasta, uskosta ja epäuskosta, rakkaudesta ja vihasta, surusta, ilosta ja masennuksesta. Papeilla on pitkä ja perusteellinen koulutus ihmisten kuuntelemisessa ja auttamisessa. Monilla on myös melkoisesti kokemusta kohtaamisesta ja siitä, minkälaisten asioiden kanssa ihmiset usein painiskelevat.

Älä siis arastele kääntyä papin puoleen: soittaa, laittaa sähköpostia, mennä tapaamaan tai nykäistä hihasta jonkin kirkollisen tilaisuuden yhteydessä.

Perheasiain neuvottelukeskus

Parisuhteeseen ja perheeseen liittyvissä kysymyksissä apua tarjoaa Perheasiain neuvottelukeskus.

Kirkon keskusteluapua

Kirkko tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua puhelimessa ja verkossa nimellä Kirkon keskusteluapua. Tämä palvelu on käytössä kaikkialta Suomesta.

Esirukouspyyntö

Voit jättää esirukouspyynnön verkkolomakkeella.

Nainen pitelee kädestä toista henkilöä ja kuuntelee
Kuva: Kirkon kuvapankki