Apua ja tukea
Huolien ja murheiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Seurakunnan perustehtävä on auttaa ja tukea vaikeuksien keskellä. Diakoniatyössä tavoitteena on tukea kokonaisvaltaisesti. Sielunhoidollisissa kohtaamisissa voidaan keskustella hengellisistä mieltä painavista kysymyksistä ja tarvittava psykososiaalinen tuki on tärkeää elämän kriiseissä, surussa ja sairastuessa. Harkinnanvarainen taloudellinen tuki on mahdollista akuutissa vaikeassa taloustilanteessa. Erityisen tärkeää on löytää sellaisia näköaloja yhdessä keskustellen, että elämän haasteissa on mahdollista selviytyä eteenpäin.
Diakonissa, sairaanhoitaja Sarin tavoitat numerosta 040-563 8418. Voit laittaa myös sähköpostia sari.viitala@evl.fi tai lähestyä viestitse.
Tapaamisessa on mahdollista keskustella luottamuksella kaikista mielenpäällä olevista asioista. Seurakunnan työntekijät ovat vaitiolovelvollisia. Kuulluksi tuleminen on meistä jokaiselle tärkeää. Kun tarvitset kuuntelijaa, keskustelua tai apua ongelmiisi, ota rohkeasti yhteyttä.
Diakoniatyöntekijä tavattavissa
Diakoniatyöntekijän vastaanotolle voit varata ajan puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Näin saat ajan, joka sopii sinulle ja työntekijälle ilman kiirettä. Diakoniatoimisto sijaitsee Sievin pappilassa, käynti kirkkoherranviraston ovesta.
Älä siis jää yksin huolien kanssa. Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, sairaus, taloudelliset huolet tai mikä asia tahansa askarruttaa mieltäsi, voit kääntyä diakoniatyöntekijän puoleen. Diakoniatyössä tuemme ja autamme, kuljemme rinnalla elämän erivaiheissa.
Diakonia järjestää erilaisia kerhoja ja ryhmiä joihin olet tervetullut mukaan. Kerhoihin ei ole erillistä ilmoittautumista. Seurakunnassa on tarjolla myös erilaisia tehtäviä vapaaehtoisuus periaatteella. Lisätietoa diakonian kerhoista ja vapaaehtoistoiminnasta löydät Varttuneen väen sivulta tai Vapaaehtoistyö Sievin seurakunnassa - Sievin seurakunta sivulta - voit myös olla suoraan yhteydessä diakoniatyöntekijään.
Pappi tavattavissa
Papin kanssa voit keskustella luottamuksellisesti kaikesta: elämästä ja kuolemasta, uskosta ja epäuskosta, rakkaudesta ja vihasta, surusta, ilosta ja masennuksesta. Papeilla on pitkä ja perusteellinen koulutus ihmisten kuuntelemisessa ja auttamisessa. Monilla on myös melkoisesti kokemusta kohtaamisesta ja siitä, minkälaisten asioiden kanssa ihmiset usein painiskelevat.
Älä siis arastele kääntyä papin puoleen: soittaa, laittaa sähköpostia, mennä tapaamaan tai nykäistä hihasta jonkin kirkollisen tilaisuuden yhteydessä.
Perheasiain neuvottelukeskus
Parisuhteeseen ja perheeseen liittyvissä kysymyksissä apua tarjoaa Perheasiain neuvottelukeskusLinkki avautuu uudessa välilehdessä.
Kirkon keskusteluapua
Kirkko tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua puhelimessa ja verkossa nimellä Kirkon keskusteluapuaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Tämä palvelu on käytössä kaikkialta Suomesta.
Esirukouspyyntö
Voit jättää esirukouspyynnön verkkolomakkeella.
Sururyhmä
Sururyhmässä on mahdollisuus keskustella menetyksen aiheuttamista tunteista yhdessä toisten kanssa. Ryhmässä tärkeää on luottamuksellisuus ja ryhmässä olevat sitoutuvat vaitioloon. Sururyhmiä järjestetään yleensä noin kerran vuodessa ja niihin on erillinen ilmoittautuminen.
Syksyn 2023 sururyhmä siirtyy pidettäväksi vuonna 2024, sillä ryhmään ei tullut riittävästi ilmoittautumisia ryhmän toteuttamiseksi. Surun kanssa ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin - ole yhteydessä seurakunnan työntekijöihin esimerkiksi kappalaiseen tai diakoniatyöntekijään ja varaa kiireetön keskusteluaika.
Apua taloudellisiin huoliin ja muita hyödyllisiä linkkejä
Toimeentulotuen kokonaisuus | Henkilöasiakkaat | Kela
Toimeentulotuki | Henkilöasiakkaat | Kela
Täydentävä tai ehkäisevä toimeentulotuki - Pohde
Takuusäätiö: autamme ihmisiä ottamaan oman talouden haltuun (takuusaatio.fi)
Talousneuvola - Talous- ja velkaneuvonta (oikeus.fi)
Ikäihmisten sosiaalityö - Pohde
Mielenterveysasiakkaiden palveluohjaus - Pohde
Toimeentulo - Sosiaali- ja terveysministeriö (stm.fi)
Sievin työllisyyspalvelut | Sievin kunta
Nuorisopalvelut | Sievin kunta
Jelppiverkko on nuorten aktivointipalvelu - Jelppiverkko
Kriisipuhelin päivystää kuudella kielellä - MIELI ry
