Päiväkerho

Päiväkerho on seurakunnan varhaiskasvatusta 3–5-vuotiaille. Sen tavoitteena on edistää kokonaisvaltaisesti lapsen kasvua ja kehitystä.

Elämä on Jumalan lahja, jonka vaaliminen on meidän kaikkien tehtävä. Lapsi elää elämäänsä ja uskoaan hänelle ominaisella tavalla liikkuen, leikkien, tutkien ja iloiten.

Päiväkerho on...

... hiljaisuutta. Kynttilän syttyessä hiljennytään hetkeksi yhdessä. Lapsi saa kuulla Raamatun kertomuksia ja tutustua kirkkovuoden juhliin. Lastenohjaaja kuulee lapsen kysymykset ja ihmettelyt. Päiväkerhossa lasten ihmettely ja pyhyyden kokeminen yhdessä tukevat perheen kristillistä kasvatusta.

... toimintaa. Päiväkerhossa lapsi saa leikkiä, laulaa, liikkua ja askarrella. Evästuokio, jossa syödään omat pienet eväät, on tärkeä osa kerhoa.

... kavereita. Päiväkerho on turvallinen paikka lapselle kasvaa toisten lasten seurassa. Ryhmässä syntyvät ystävyyssuhteet ovat lapselle tärkeitä. Ryhmässä lapsi saa kokea osallisuutta ja iloa. Hän oppii toimimaan toisten kanssa jakaen ja toisia huomioiden.

... yhteistyötä. Kasvatuskumppanuus on lastenohjaajan ja vanhemman välistä luottamusta ja kunnioitusta. Kerhon ovet ovat auki vanhemmille keskusteluja varten. Lastenohjaajat kertovat mielellään kerhon toiminnasta ja arjesta vanhemmille.

Toimintakausi kestää syyskuulta toukokuulle. Kerhoista peritään materiaalimaksu: koko toimintakausi 20 €, sisarus 10 €.

Kerhoilemaan saavumme ainoastaan täysin terveinä ja huolehdimme hyvästä käsihygieniasta.

Tervetuloa kerhoon!

Voit ilmoittaa lapsesi syksyllä 2022 alkaviin päiväkerhoihin toukokuun aikana tämän linkin kautta:

https://www.mvsoy.fi/srk/sievi/url/dM0mncAQ0RLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lapsia hiekkalaatikolla