Virkatodistus ja sukuselvitys

Seurakunnan jäsenet voivat tilata virkatodistuksen tai sukuselvityksen kirkkoherranvirastosta.

Virkatodistusta tarvitaan mm. perunkirjoituksessa, perinnönjaossa ja sukututkimuksessa. Virkatodistus on maksullinen. Virkatodistuksen tietosisältö määräytyy todistuksen käyttötarkoituksen mukaan (henkilötiedot, avioliittotiedot, tiedot lapsista tai vanhemmista).

Hinnat

Virkatodistusten hinnat ovat muuttuneet 1.1.2020 alkaen:
Virkatodistuksen hinta 9 e sisältää yhden henkilön tiedot ja 30 e laajempi (sisältää mm. vanhemmat +lapset+muutot) + toimitusmaksu postitse on 5,50 e. Yksittäisen henkilön oman seurakunnan ns. elää-todistus maksaa myös 9 e.

Sukuselvitysten hinnat ovat muuttuneet 1.1.2020 alkaen:
Perusmaksu on 45 e.  Mikäli todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 min, veloitetaan lisämaksu 20 e jokaiselta alkavalta 30 minuutilta. Toimitusmaksu postitse on 5,50 e. Vanhojen sukuselvitysten kopiot 9 e/sivu  + mahdollinen toimitusmaksu 5,50 e.

Tilaaminen

Virkatodistukset ja sukuselvitykset pyydetään tilaamaan puhelimitse tai postitse kirkkoherranvirastosta. Voit tilata virkatodistuksen myös sähköisesti verkossa täytettävällä lomakkeella. Sukututkimukset pyydetään tilaamaan postitse. Kirkkoherranviraston yhteystiedot.

Virkatodistusten toimitusaika on n. 2 viikkoa.